UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Завтра ЄС міняє правила перетину кордону Шенгензони

ЄС посилює контроль на зовнішніх своїх рубежах. Ймовірно черги суттєво збільшаться через тривалість прикордонних перевірок

Завтра ЄС міняє правила перетину кордону…

Від 7 квітня 2017 року всіх, хто перетинає зовнішні кордони Євросоюзу, ретельно перевірятимуть. Такі зобов'язання на прикордонників накладають поправки до Шенгенського кодексу про кордони, що їх ухвалили Європейський парламент і Рада Європейського Союзу, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на польсько-український портал.

Зміна правил кодексу накладає на всі держави-члени обов'язок ретельно перевіряти кожного, хто в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. При цьому нові правила діятимуть під час перетину не лише сухопутного, а й морського та повітряного кордонів ЄС.

"Посилення контролю на зовнішніх кордонах ЄС є важливим заходом боротьби з терористичною загрозою в Європі і способом підвищити безпеку наших громадян. Регулярні перевірки на зовнішніх кордонах дозволять виявити потенційні ризики для внутрішньої безпеки, що їх становлять, зокрема, бойовики", - коментує мальтійський міністр внутрішніх справ і національної безпеки Кармело Абела.

Отож від 7 квітня відповідні служби на кордонах ЄС зобов'язані перевіряти дані про кожного мандрівника через Шенгенську інформаційну систему, а також через базу даних Інтерполу щодо вкрадених чи втрачених проїзних документів. При цьому перевірятимуть не лише громадян третіх країн, а й тих, хто має право на вільне пересування в межах ЄС (тобто громадян ЄС і членів їхніх сімей, які не є громадянами Євросоюзу).

Очевидно, що такі правила спричинять зростання черг на польсько-українському кордоні від п'ятниці, 7 квітня.

Як інформує Прикордонна служба Польщі, жорсткість регулювання може вплинути на тривалість прикордонних перевірок. Проте у відомстві запевняють, що польська прикордонна служба вживає заходів, спрямованих на зведення до мінімуму негативних наслідків цих змін.

"Залежно від локальних потреб та умов, а також на основі аналізу прикордонних і транспортних прогнозів протягом дня буде застосовано принцип гнучкого планування кількості співробітників для обслуговування на кордоні. Ситуацію постійно контролюватимуть, необхідних заходів уживатимуть відповідно до інтенсивності прикордонного руху," - кажуть польські прикордонники.

Нагадаємо, увечері 1 квітня в передмісті Парижа Сен-Дені під час карнавалу прогримів вибух, поранення отримали, щонайменше, двадцять людей.

Вдень 3 квітня вибух стався у санкт-петербурзькому метрополітені. Станом на середину дня 4 квітня відомо про чотирнадцять загиблих в результаті події.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme