UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінничани везуть для Президента Литви Далі Грибаускайте бойовий прапор, підписаний бійцями АТО

Україно-литовський прапор військові підписували на передовій під свист куль та вибухи снарядів

Вінничани везуть для Президента Литви Да…

На наступному тижні з Вінниці делегація волонтерів і учасників АТО вирушають до Литви, а вже 13 квітня литовсько-український прапор, які пройшов передову, буде переданий безпосередньо Президенту Литви Далі Грибаускайте. Про це під час прес-конференції розповів голова правління ГС "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" Анатолій Слівінський, передає кореспондент Depo.Вінниця.

"25 квітня минулого року ми вперше повезли в АТО зшитий україно-литовський прапор. Скрізь, де зупинялися, щоб передати гостинці і передачі з дому, на ньому розписуватися українські солдати. Підписи абсолютно різні – від рядових до Героїв України, які продовжують воювати в зоні АТО. Підписаний бойовий прапор для литовського народу та Президента Литви Далі Грибаускайте на знак подяки за підтримку та допомогу 13 квітня передамо їй особисто", - наголосив Слівінський.

Підписували прапор під свист куль та вибухи снарядів по всій лінії розмежування: у Щасті, Авдіївці на мішках, капотах автомобілів, БТРів. До побажань та слів вдячності долучилися військові із різних куточків України, в тому числі й вінницькі бійці із 9-го батальйону. До прикладу, учасник АТО, головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасники АТО Олег Дмитрійчук написав "Ми пішли на війну, щоб не було війни".

"Традиція підписання прапорів - це новітня наша історія, з'явилася вона в зоні АТО, коли ми, військові, демобілізувалися. Хлопці перед від'їздом додому купували прапори, і ми ставили один одному підписи з побажанням. Це були такі трепетні моменти, і ці побажання від щирого серця , думаю що вони справджуються. І коли бійці мали можливість підписати такий бойовий прапор президенту України, це була честь кожному солдату та офіцеру. Адже Литва це перша країна, яка підтримала нас, нашу зовнішню політику", - зауважив Дмитрійчук.

За словами голови відокремленого підрозділу Громадської Спілки "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" Валентини Вельган. це відповідальна поїздка: крім зустрічі із Президентом Литви, заплановано спілкування і з представниками литовського сейму та зустрітися за кавою з українською діаспорою. "Наша делегація в Литву буде вести не тільки прапорт для Далі Грибауска́йте як подяку за підтримку, людині якій не байдужа Україна, та наше бажання стати європейською країною. Ми будемо везти ще листи від матерів та родичів полонених, які перебувають зараз на території "ДНР" і "ЛНР". Громадська організація "Берегиня" , яку створили матері полонених підготували лист з проханням приділити особливу увагу долі наших полонених, адже на сьогодні це питання заполітизоване і мінські зустрічі не приносять бажаних результатів, а вдома чекають синів, батьків. Тому просимо підтримки у всіх лідерів світу", - наголосила Вельган.

Вінничани матимуть можливість побачити триметровий литовсько-український прапор 11 квітня на Майдані Незалежності – перед тим, як делегація вирушить до Литви.

Нагадаємо, у суботу і неділю, 8-9 квітня, у Вінниці збиратимуть допомогу для бійців АТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme