UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Відродження" закликало перерахувати одноденну зарплату на допомогу жителям Балаклії

Голова Харківської облради Сергій Чернов і голова фракції партії "Відродження" Володимир Скоробагач закликають депутатів рад надати допомогу Балаклії

"Відродження" закликало перерахувати одн…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обласної організації партії "Відродження", цю ініціативу підтримала Асоціація органів місцевого самоврядування в Харківській області.

"Думаю, що в ці дні повинні продемонструвати солідарність з тими, хто зараз потребує допомоги. Минуло два тижні після трагедії на балаклійській землі, проведено величезну кількість робіт, але проблем залишається ще дуже багато. Тому будь-яка фінансова допомога, матеріальна підтримка буде дуже важливо для всіх жителів Балаклії та інших населених пунктів, які опинилися в зоні надзвичайної ситуації", - зазначив Чернов.

За словами Скоробагача, зараз в місті тривають відновлювальні роботи. В установах освіти вже поставили нові вікна та відновили навчальний процес. Всього на роботах задіяні понад 400 будівельників. Їх першочергове завдання - відремонтувати покрівлі багатоповерхівок.

"З різних джерел на відновлення зруйнованого житла буде виділено 132 млн грн з 300 млн грн необхідних. Народні депутати групи "Партія "Відродження" ініціювали звернення до Кабінету міністрів, щоб виділити потрібні 200 млн грн з державного бюджету. Поки ж ми закликаємо до допомоги всіх наших колег депутатів, яким не байдужа ця ситуація", - наголосив Скоробагач.

Він додав, що внаслідок вибухів на військовому арсеналі були пошкоджені 1,5 тисячі будинків. 1450 жителів приватного сектора звернулися за допомогою.

За словами народного депутата групи "Партія "Відродження" Віктора Остапчука, депутати продовжують передавати їм гуманітарну допомогу у вигляді будівельних матеріалів і продовольства. Зараз комплектується заявка на придбання квартир тим сім'ям, чиї будинки не підлягають відновленню, за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету України.

"Ми зустрічалися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Найголовніше, що сьогодні треба забезпечити житлом сім'ї, які залишилися взагалі без житла. У місті є 2 недобудованих будинки, готовність яких 90%. Їх можна сьогодні добудувати і забезпечити житлом цих людей", - зауважив Остапчук.

Кошти можна перерахувати на розрахунковий благодійний рахунок Балаклійської міської ради № 31551355238022, МФО 851011, ЄДРПОУ 04058628. Одержувач: Балаклійський міська рада, призначення платежу: "Благодійний внесок".

Нагадаємо, що пожежа на складі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почався в ніч на 23 березня, близько 36 тис. мешканців міста та прилеглих сіл були евакуйовані. 26 березня було повністю завершено розмінування Балаклії та інших населених пунктів Харківської області.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme