В Україні випробували новий пожежний танк

"Львівський бронетанковий завод" завершив випробування нової пожежної військової машини

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДК "Укроборонпром".

Пожежний танк ГПМ-72 випробовували в різноманітних заводських умовах та на полігоні.

ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах.

"ГПМ-72 витримала випробування і ЛБТЗ очікує на прийняття МОУ рішення щодо укомплектування спецпідрозділів Збройних Сил України цими новітніми зразками військової пожежної техніки, оскільки потреба в броньованому пожежному танку є очевидною", – зазначив директор підприємства Роман Тимків.

За своїми тактико-технічними характеристиками ГПМ-72 значно переважає аналоги, та складає конкуренцію на світовому ринку. Основними перевагами даного зразка озброєння є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни, яка складає 20т, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі (наявні облив кабіни корпусу, фільтровентиляційна установка).

Нагадаємо, що, поки в Україні випробовують нову пожежну техніку, в окупованому Криму пожежні дають попам потримати свої шланги.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme