UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Ярмолинцях просто неба відбулися громадські слухання

Місцеві зібралися аби відстояти довкілля і заборонити небезпечне виробництво

У Ярмолинцях просто неба відбулися грома…

У Ярмолинцях відбулися громадські слухання щодо діяльності ТОВ "Антарес 7", написала в ФБ Олеся Горда-Борщак, повідомляє Depo.Хмельницький.

Зібралося майже триста людей, кому небайдужа екологічна ситуація в містечку.

Насамперед керівник підприємства Олександр Гелюта розповів присутнім про особливості виробництва, що спеціалізується на утилізації небезпечних відходів.

За словами директора ТОВ, утилізуючи промислові, хімічні, медичні чи відходи нафтопродуктів, дотримуються всіх необхідних вимог Дежекоінспекції та з відповідальністю за довкілля. Встановлене обладнання дає можливість переробляти за зміну 1200 кг небезпечних відходів шляхом термічної обробки. Але працює воно не постійно, а лише за потребою. Викиди ж в атмосферу проходять всі необхідні системи очистки.

У людей же своє бачення ситуації й тривога.

Стурбовані насамперед тим, що підприємство розпочало роботу без проведення консультацій з громадськістю, а його робота становить певну техногенну небехпеку. А громадські слухання, які ніби-то й проводилися, насправді просто сфабриковані папери.

Селищний голова взагалі заявив, що дозволу на земельну ділянку під ТОВ не видавали. Говорили й про річку, яка тепер під загрзою забруднення.

Зрештою проголосували "за" припинення роботи підприємства на території Ярмолинецької селищної ради та ліквідувати його, провівши демонтаж обладнання.

Читайте також: На Хмельниччині перероблятимуть радіоактивні відходи

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme