У світі нарахували мільярд курців

Майже один мільярд людей як і раніше курять щодня, кожен четвертий чоловік і кожна двадцята жінка залежні від нікотину

При цьому американські дослідники відзначають, що відсоток курців на планеті в останні роки знижується, передає Depo.ua з посиланням на Medical Express.

Автори дослідження виявили, що поширеність щоденного куріння знизилася в глобальному масштабі - на 28% у чоловіків і 34% у жінок в період між 1990 і 2015 роками. Тим не менше, кількість щоденних курців в усьому світі продовжує зростати через зростання чисельності населення.

"Сьогодні кількість курців зростає швидше, ніж кількість людей, що кинули палити, що говорить про те, що ми повинні запобігати первинному вживанню тютюну і допомагати людям кинути курити", — заявила один з авторів дослідження, Эммануэла Гейкиду з університету штату Вашингтон у Сіетлі.

Велика частина курців живе в азіатських країнах – на перших місцях своєрідного антирейтингу перебувають Китай, Індія та Індонезія. У цих трьох країнах курять в цілому майже 400 мільйонів чоловіків. А ось за кількістю жінок-курців лідирує США - 17 мільйонів. Трохи відстають Китай та Індія - по 14 мільйонів.

Додамо, що в 30 країнах світу, загальна кількість курців не зросла, а знизилася. Зокрема, у Бразилії за останні 27 років курців стало менше на 56-57%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme