У Полтаві акції протесту перемістилися до стін міськради

Полтавці протестують проти хаотичого будівництва тимчасових споруд в місті

У Полтаві акції протесту перемістилися д…

6 квітня о 17:00, під стінами Полтавської міської ради зібралися полтавці на акцію протесту проти дій міської влади, повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

Серед вимог протестувальників - скасувати дозвіл на будівництво тимчасової споруди в арці будинку по вул. Соборності, 27; ввести мораторій на будівництво тимчасових споруд в центральній частині Полтави та негайно провести розслідування і покарати винних у нанесенні тяжких травм учасникам акції протесту, яка відбулася 5 квітня біля "Арки".

Одними з перших на місце події прибули керівники Полтавської поліції.

Мітингувальники перекрили рух громадського транспорту на центральній міській вулиці.

Перед входом у міськраду молодь та активісти стоять з плакатами, на яких написані політичні гасла-звинувачення.

Невдоволені полтавці вимагають негайного скликання позачергової сесії міськради. Окрім того, наполягають на звільненні Ірини Степаненко та Михайла Шевченка зі своїх посад, а також позбавленні мандатів депутатів ,які проголосували за розміщення скандальних тимчасових споруд.

Згодом, організованою колоною мітингувальники попрямували до Полтавської облради.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Нагадаємо, що 17 березня невдоволені активісти та мешканці будинку на вул. Соборності, 27 розтрощили будівельні конструкції, встановлені в арці "Газетного ряду".

Робітники ФОП Віктора Степаненка, який має право на оренду цієї ділянки, повністю закрили прохід металевими воротами. Це викликало обурення мешканців будинку, які вимагали від міської влади скасувати дозвіл на забудову будинкової арки.

Але міськрада стала на бік підприємця, чим змусила перейти полтавців до більш радикальних дій.

3 квітня відновилися будівельні роботи в арці будинку на вул. Соборності, 27. Будівельники, під наглядом бійців однієї з охоронних фірм, знову встановили металеві ворота на проході через будинкову арку, перетворивши його на справжній бункер, який полтавці відразу прозвали "Залізний капут".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme