У Москві затримали молодика за заклики до масових заворушень

У Москві затримали підозрюваного у розповсюдженні закликів до масових безладів на анонімній акції 2 квітня в центрі міста.

Про це повідомляє сайт Depo.ua з посиланням на сайт Слідчого комітету Росії.

Вказується, що затриманий 1992 року народження.

"У ході попереднього слідства встановлено, що підозрюваний розміщував матеріали, що закликають до масових заворушень у центрі Москви, за допомогою спеціального програмного забезпечення, призначеного для приховування слідів присутності в мережі Інтернет, а саме з використанням серверів, що знаходяться на території іноземних держав", - сказано в повідомленні.

Слідчі провели обшуки за місцем проживання підозрюваного. У нього вилучили "численну комп'ютерну техніку та електронні пристрої, використовувані для передачі та розповсюдження інформації, а також інші предмети, що мають значення для розслідування кримінальної справи".

Після успіху на акції протесту 26 березня, які пройшли в багатьох російських містах, в Мережі почали поширювати заклики вийти на вулиці Москви 2 квітня. При цьому заявки на отримання дозволу ніхто не подавав. Однак вона все ж відбулася. Тоді правоохоронці затримали 10 осіб.

Перед акцією влада поспішила закрити центр Москви на 2 квітня через підготовку до параду 9 травня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme