У Харкові науковці приховали чернетки документів з грифом "Таємно"

Харківський суд вирішив не карати начальницю режимно-секретної служби інституту та обмежитися усним зауваженням

У Харкові науковці приховали чернетки до…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Орджонікідзевського районного суду Харкова від 24 березня 2017 року.

Суд розглянув протокол, що надійшов від СБУ, на начальницю режимно-секретної служби науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту "Блискавка" Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Міністерства освіти і науки України за ч. 1 ст. 212-2 КУпАП (порушення законодавства про державну таємницю).

Під час перевірки працівники СБУ встановили, що начальниця режимно-секретної служби в лютому 2017 року не виконала вимоги щодо знищення чернеток документів із грифом секретності "Таємно".

Крім того, посадовиця не визначила, хто саме з працівників має право доступу до секретних приміщень наукової установи, не встановила порядок пересування територією підприємства, порядок забезпечення режиму секретності під час використання засобів зв'язку тощо.

Під час суду начальниця заявила, що порушення на даний час усунуті. Таким чином суд вирішив звільнити посадовицю від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення та обмежитися усним зауваженням.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові "загубився" терорист "ДНР": Підозрюваного не змогли арештувати.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme