У Чорному морі біля Криму російський корабель затримав рибацьке судно з Одещини

На борту рибацького судна "Рибалка Херсона" перебуває десять українських моряків

У Чорному морі біля Криму російський кор…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "РІА Новости" судно "Рибак Херсона" (порт приписки Чорноморськ), здійснюючи розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі, поглибилося майже на 400 метрів в окуповані росіянами, води в районі Криму.

Затримання українського судна з капітаном і десятьма членами команди на борту проводилося силами прикордонного сторожового корабля "Аметист".

Судно йшло під прапором України, порт приписки Іллічівськ, судновласник ТОВ "БАРУ - Україна - Одеса".

Переслідував судно прикордонний сторожовий корабель "Аметист", оглядова група якого висадилася на борт "Рибака Херсона" для проведення контрольно-перевірочних заходів.
"В результаті опитування десяти членів команди і капітана (всі є громадянами України) встановлено, що судно, здійснюючи розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі, поглибилося на територію нашої країни майже на 400 метрів", - йдеться в повідомленні.

Росіяни також повідомляють, що капітан українського сейнера притягнутий до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що 1 лютого над Чорним морем росіяни обстріляли літак ВМС України, а пізніше з'явилися фото його пошкоджень. Крім того, на Росії заявили, що бурові вишки, над якими пролетів літак ВМС України є російськими і звинуватили українську сторону в провокації.

Також, раніше російські окупанти у віключній морській економічній зоні України забезпечувалі силових прикриття піратського відобутку газового конденсату на Одеський газовому родовіщі. Їх військові кораблі наблизилися до Одеси на відстань у 65 миль.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme