Турчинов попереджає: Росія готується до розширення агресії

Росія нарощує військовий потенціал, що може передбачати розширення агресії проти України

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, передає Depo.ua з посиланням на прес-центр РНБО.

За словами Турчинова, українські спецслужби фіксують активну діяльність Росії щодо нарощення військового потенціалу "насамперед, на західному та південному стратегічних напрямках".

"Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни", - сказав секретар РНБО. При цьому він зазначив, що російський військовий потенціал загрожує не лише Україні, а й західним партнерам.

Крім того, Турчинов поінформував співрозмовника про постійне порушення бойовиками "режиму тиші".

"Крім того російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінськими угодами та черговою домовленістю про припинення вогню. Не припиняючи обстрілів наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування", - зазначив Турчинов.

Він наголосив, що в контексті загрози збільшення російської агресії важливо відновити військово-технічну співпрацю України з західними партнерами, яка була штучно заблокована в 2014 році.

"Відсутність військово-технічної співпраці з нашими партнерами не сприяє збільшенню оборонного потенціалу України, який ми вважаємо складовою оборонного потенціалу всієї Європи", - наголосив очільник Радбезу.

Під час зустрічі сторони також обговорили необхідність продовження санкційного тиску на країну-агресора, поки Крим та Донбас не повернуться до складу України.

Також співрозмовники обговорили реформування сектору безпеки і оборони України. Як зазначив Турчинов, модернізація цього сектору за стандартами НАТО відбувається, незважаючи на російську агресію, та перебуває вже на фінішній прямій.

Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що Кремль у рамках підготовки до президентських виборів змінює тактику війни на Донбасі та посилює агресію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme