Тимчук: Наступ військ Росії на Донбасі може початися на Маріупольському напрямку

Керівник "Інформаційного спротиву" нардеп Дмитро Тимчук вважає, що наступ російських військ на Донбасі може початися на Маріупольському напрямку

Про це він анписав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.Донбас.

На думку Тимчука, донбаський полігон підготовки російських військ повністю змістився з Донецького напрямку на Маріупольський.

"Що зрозуміло: плече підвезення з Росії мінімальне, вхід-вихід на українську територію для підрозділів ЗС РФ займає мінімум часу - це не тягнути особовий склад і техніку через пів-Донбасу до Донецька. Однак, Маріуполь давно завдяки зусиллям сил АТО є по суті містом-фортецею, штурмувати його можна тільки від надлишку дурниці", - написав Тимчук.

На його думку, основною ознакою, яка б свідчила про підготовку російсько-терористичних військ до масштабного наступу, може бути масштабне перекидання на Донбас додаткових підрозділів Збройних сил РФ.

"Однак останнє таке перекидання з території РФ (до смуги Донецьк-Ясинувата, і то, у вигляді всього лише 2-х російських БТГр) ми спостерігали під час Авдіївського загострення в лютому.
У той же час, таке оперативна перекидання (особливо на Маріупольському напрямку - із зазначених вище причин) можливе за кілька днів. Поблизу кордону з Україною в Ростовській області у росіян сил і засобів для цього достатньо", - написав Тимчук.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme