Терористи на Донбасі заборонили спостерігачам ОБСЄ користуватися телефоном

Бойовики "ДНР" в одному з окупованих сіл не дозволили представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ користуватися телефоном

Як передає Depo.Донбас, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Повідомляється, що інцидент стався в окупованому "ДНР" селі Маркине, що у 94 км на південь від Донецька.

"Двоє озброєних членів "ДНР" зупинили патруль СММ та не дозволили спостерігачам просуватися далі. Патруль трохи від'їхав, для того щоб доповісти про інцидент, однак ті ж самі члени "ДНР" підійшли до спостерігачів і заявили, що у цьому місці не дозволено розмовляти по телефону, а СММ повинен негайно залишити цей район", - йдеться у звіті.

Зазначається, що п'ятеро озброєних членів "ДНР" у формі військового типу не дозволили патрулю Місії проїхати через блокпост у селі Старомихайлівка, що у 15 км на захід від окупованого Донецька.

"Один із них пояснив, що на це були отримані відповідні накази від керівництва. Водночас спостерігачі зауважили, що цивільним транспортним засобам дозволяли проїжджати через блокпост. Патруль СММ від'їхав на відстань орієнтовно 300 м на схід від блокпоста. Один із озброєних чоловіків підійшов до спостерігачів і наказав їм залишити цей район, пояснюючи тим, що в останні дні там відбувалися обстріли", - повідомляють у звіті.

Нагадаємо, що на Донеччині бойовики знову обстріляли спостерігачів місії ОБСЄ поблизу окупованого села Козацьке.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme