Телеканал Ахметова оштрафовано за трансляцію програми про те, що Україна - штучна держава

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення застосувала штраф до маріупольського телеканалу "МТВ" в розмірі 25% від ліцензійного збору - 84 тис. грн

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради Сергій Костинський, передає Depo.Донбас.

За його словами, санкція застосована через трансляцію передачі "Территория заблуждений" виробництва телеканалу РФ "РЕН ТВ", "в якій простежується однобоке трактування української історії, яке використовується країною-агресором для виправдання агресії проти України, нав'язується думка щодо неможливості існування України як держави та неможливості розриву зв'язків з Росією".

"Цей висновок підтвердив Український інститут національної пам'яті до якого Національна рада звернулася за експертизою", - написав Костинський.

"Таким чином, санкція застосована через наявність закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження", - додав він.

Нагадаємо, маріупольський телеканал МТВ 11 лютого транслював відверту антиукраїнську програму РенТВ "Территория заблуждений #58", з набором пропагандистких тверджень, що Україна штучна держава.

Зазначимо, телеканал МТВ входить в медіа-холдинг Ріната Ахметова "Медіа група Україна".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme