Справа "шаленого Ростіка": Прокуратура вимагає відсторонити Олійника від посади

Прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення патрульного Сергія Олійника від посади й обрання йому запобіжного заходу

Про це у "Фейсбуці" написала прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, повідомляє Depo.Київ.

"Голосіївський районний суд міста Києва на засіданні 11 квітня розгляне клопотання столичної прокуратури про відсторонення Олійника від посади та обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання", - написала вона.

Максимець пояснила, що 5 квітня перед початком підготовчого засідання відповідні клопотання були вручені підозрюваному та його адвокатам.

"Суд не зміг розглянути ці клопотання, оскільки, як відомо, засідання було перенесено через перебування одного із суддів у нарадчій кімнаті в іншій справі", - написала Максимець.

Вона додала, що строк дії запобіжного заходу та відсторонення від посади Олійника, обраний судом 30 грудня минулого року, сплив 27 лютого.

"Розглянути вчасно відповідні клопотання суд не мав змоги, оскільки матеріали кримінального провадження останні 3 місяці перебували спочатку в Апеляційному, а потім у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, де вирішувалося питання щодо його підсудності. Тож ніяких виправдувальних рішень у цьому кримінальному провадженні суд не приймав", - підсумувала Максимець.

Нагадаємо, патрульний поліцейський Сергій Олійник, якого обвинувачують в умисному вбивстві під час переслідування БМВ 7 лютого 2016 року, повернувся на роботу.

Раніше повідомлялося, що захист патрульного незадоволений роботою прокуратури і наполягає на продовженні розслідування цього кримінального провадження.
Захист наполягав, що патрульний не скоював умисного вбивства, а підліток, який знаходився в машині, загинув у результаті рикошету.

Додамо, 8 листопада Прокуратура міста Києва завершила розслідування у кримінальному провадженні стосовно патрульного поліцейського Сергія Олійника: йому оголосили підозру у вбивстві.

Раніше Печерський районний суд Києва відпустив патрульного Олійника під особисте зобов'язання до 31 жовтня.

3 жовтня стало відомо, що суд продовжив термін відсторонення від посади патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві 17-річного підлітка в ході переслідування автомобіля BMW в ніч на 7 лютого в Києві, до 17 листопада.

9 серпня Печерський райсуд Києва продовжив частковий домашній арешт для поліцейського Сергія Олійника до 3 вересня.

9 червня суд змінив патрульному поліцейському Сергію Олійнику запобіжний захід з домашнього арешту на нічний арешт.

27 квітня суд продовжив патрульному поліцейському Сергію Олійнику, підозрюваному у вбивстві 17-річного підлітка в ході переслідування автомобіля BMW в Києві, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У Києві в ніч на 7 лютого 2016 року відбулася погоня зі стріляниною, під час якої поліцейські були змушені відкрити вогонь у відповідь. Автомобіль BMW, який намагався втекти від поліцейського авто в Києві, збив одного патрульного та скоїв наїзд на другого.

Родичі вбитого столичними копами 17-річного хлопця стверджують, що в його крові не виявили алкоголю і наркотиків.

18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme