Щоб добудувати сучасну енергоощадну школу, Вінниця звертатиметься до держави

Нова школа з'явиться у мікрорайоні Поділля 

Щоб добудувати сучасну енергоощадну школ…

Нова школа у мікрорайоні Поділля може стати кращою у Вінниці у плані енергоощадності, утім коли саме її добудують, не впевнені ані забудовник, ані міське керівництво. 6 квітня показали, на якій стадії нині перебуває будівництво навчального закладу, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Школа на Поділлі буде розрахована на 1200 учнів і матиме 40 класів, а також спец класи для хімії, фізики, інформатики тощо. За новими стандартами, корпус для молодших класів – по 4 класи на кожному з трьох поверхів - відокремлять від інших і він матиме окремий вхід. Також проектом передбачені три спортзали різної величини з душовими, їдальня і актова зала.

school

school

"Тут будуть застосовані сучасні стандарти енергоощадності, - розповідає представник забудовника Андрій Очеретний. - Зокрема, зовнішнє утеплення здійснюватиметься мінеральною ватою завтовшки 120 міліметрів, вікна зі значним опором теплопередачі, утеплене технічне перекриття і підлога. Це дасть можливість навіть зменшити потужність котельні, яка обслуговуватиме заклад".

school

Проектування школи почали ще у 2010 році, утім приступити до будівництва змогли тільки через п'ять років. За цей час вартість проекту зросла до 137 мільйонів гривень. Таких грошей у міста немає, тому разом із забудовником сподіваються на державну допомогу. завершити будівництво хочуть до 2020-го року, але за умови, що знайдуть гроші.

school

"Говорити про добудову школи поки що рано. Це великий об'єкт і, враховуючи, що будуємо за кошт міського бюджету та інвестора, швидко це не буде, - пояснює міський голова Сергій Моргунов. - З боку інвестора роботи профінансовано на 14,5 мільйонів гривень, ще до 15 мільйонів передбачимо у міському бюджеті. Щодо решти, будемо розраховувати на співпрацю із Державним фондом регіонального розвитку, це - перспектива наступних років".

school

school

school

school

school

Наразі будівництво школи виконане на 60 відсотків, відповідають у забудовника. До кінця року планують спорудити корпус із спортзалами та їдальнею і збудувати дах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme