Російські фармкомпанії сподіваються на зростання їхніх прибутків від "Л-ДНР"

Російські вирбники ліків сподіваються компенсувати свої збитки від української блокади на ринках "Л-ДНР"

Про це пише російське РБК з посиланням на представників російських фармкомпаній, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що за останні роки кількість російських компаній, які поставляють ліки на український ринок, зменшилася.

"Кожні два роки Україна має проводити перевірку виробництва і на цій підставі підтверджувати сертифікат GMP (Good Manufacturing Practice - документ про відповідність міжнародним стандартам фармацевтичного виробництва). Зараз же українські влада ігнорує російських виробників і просто не приїжджають до них на перевірки. Через це вони не можуть постачати свою продукцію в країну ", - пояснив представник одного з виробників ліків Євген Кардаш.

У тож же час зазначається, що Україна все одно залишається важливим ринком для Росії.

Повідомляється, що російські поставки ліків на ринок "Л-ДНР" навпаки, зростають.

"У 2014 році в республіки завезли медикаментів приблизно на 7 млн ​​руб., В 2015 році - вже на 2,7 млрд руб., А в 2016 - на 5,5 млрд руб. Республіки виявилися відрізаними від ліків, які поставляються міжнародними компаніями на Україну", - розповів директор з розвитку RNC Pharma Микола Беспалов.

Він зазначив, що російські компанії поспішили зайняти вільний ринок і у 2017 році чекають, що поставки на окуповані території Донбасу складуть 7-8 млрд руб.

"Основні експортери в "ДНР" і "ЛНР" - російські дистриб'ютори "Нанофарм", "Інтерлек" і "Біофарма". Поки російські препарати потрапляють на ці ринки через дистриб'юторів. Виробники не прагнуть самостійно займатися поставками в цей регіон", - зазначив Беспалов.

На Росії вважають, що збільшення поставок на ці території зможуть компенсувати втрати російського бізнесу через проблеми з Україною.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України ініціює відмову від лікарських засобів російського виробництва.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme