Представник України в ЄС розповів про блискавичне голосування за безвіз

Європарламентарі дуже швидко пройшли всі процедури під час сьогоднішнього голосування за резолюцію про безвізовий режим для України

Про це в ефірі телеканалу "112-України" повідомив представник України в ЄС Микола Точицький, передає Depo.ua.

"Дуже швидко оператори показували результати, і ми не встигли зафіксувати процедуру. Спочатку була відхилена поправка. Після цього було голосування за доповідь комітету, свободу пересування, було 520 голосів. І вже побачили остаточний результат, 521, за рішення в цілому Європейського парламенту. Я думаю, що картинка настільки швидко змінювалася, що ми просто не встигли все це зафіксувати. Я отримав те число голосів остаточне, яке мене порадувало", - заявив Точицький..

За це рішення проголосував 521 європарламентар. Проти – 75. 36 - утрималися. Під час голосування сталася плутанина - не всі відразу зрозуміли, є безвиз в України, чи ні. Спочатку депутати голосували за поправку проти безвиза, яку внесли кілька парламентаріїв від Німеччини, Франції і Великобританії. Депутати її не підтримали.

Нагадаємо, що сьогодні Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), тобто послами ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme