Полтавські судді при ухваленні рішень керуються документами терористів

Кілька десятків рішень судді Полтавщини ухвалили, керуючись документами терористичних організацій. Аргументують, що це – "Намібійські вийнятки"

Полтавські судді при ухваленні рішень ке…

Вчора, 5 квітня, колишній чиновник режиму Андрій Портнов опублікував на своїй сторінці у Facebook посилання на рішення судді Октябрського райсуду Полтави Наталії Тімошенко від 16 червня 2016 року, в якому вона на підставі пред'явлених заявником документів із окупованої території визнає особу померлою та зобов'язує полтавський відділ РАЦС провести державну реєстрацію смерті особи у місті Донецьк (Донецька народна республіка), повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Полтава 365.

Як виявилось, це не поодинокий випадок. Кілька десятків полтавських суддів визнають документи терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". Суддя Октябрського райсуду Ірина Блажко у рішенні від 1 грудня 2016 року послідувала прикладу попередньої колеги.

На підставі свідоцтва про смерть, виданого так званим "Мінюстом ДНР", суддя ухвалила рішення на користь заявника.

А судді Полтавського районного суду Стелла Цибізова та суддя Пирятинського районного суду Наталія Нагорна визнання таких документів обґрунтовують Консультативним висновком Міжнародного суду ООН від 21 червня 1971 року "Юридичні наслідки для держав щодо триваючої присутності Південної Африки у Намібії".

Відповідно його змісту, держави - члени ООН зобов'язані визнавати незаконність і недійсність триваючої присутності Південної Африки в Намібії, але "у той час як офіційні дії, вчинені урядом Південної Африки від імені або щодо Намібії після припинення дії мандата є незаконними і недійсними, ця недійсність не може бути застосовна до таких дій як, наприклад, реєстрація народжень, смертей і шлюбів".

Аргументують судді тим, що це, начебто, "Намімбійські винятки", сформульовані в рішеннях Міжнародного суду ООН та Європейського суду з прав людини. Такі докази врахували, оскільки суд розуміє, що можливості збору доказів народження дитини на окупованій території можуть бути істотно обмеженими, у той час як встановлення цього факту має істотне значення для реалізації цілої низки прав людини, включаючи право на повагу до приватного та сімейного життя та інших.

Справи про визнання особи померлою на підставі документів "ДНР" та "ЛНР" знайшли і у суддів Ленінського райсуду Полтави Наталії Крючко, Семенівського райсуду Полтавської області Віктора Харченка, Київського райсуду Полтави Тетяни Турченко та інших.

Такі рішення можна знайти самостійно, скориставшись єдиним реєстром судових рішень, з допомогою ключових слів, серед яких:
місто Донецьк (Донецька Народна Республіка);
місто Луганськ (Луганська Народна Республіка).
реєстраційної палати Міністерства юстиції Донецької Народної Республіки;
реєстраційної палати Міністерства юстиції Луганської Народної Республіки.

Але, слід зазначити, що не всі судді керуються документами терористичних організацій. Більша частина суддівства все ж не визнає їх належними доказами, а рішення ухвалює на підставі сукупності інших доказів (показань свідків, фотографій із місця поховання тощо).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme