Нові прикордонні правила ЄС не стосуватимуться українців

Нові європейські правили ідентифікації та прикордонного оформлення з використанням відповідних баз даних стосуються мешканців ЄС, а на прикордонний рух з Україною не вплинуть

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Ці нововведення вступають в дію на підставі Розпорядження Європейського парламенту та Ради ЄС 2017/458 від 15 березня 2017 року і безпосередньо не стосуються громадян України.

"Ідеться про те, що на даний момент громадяни ЄС на підставі законодавства Євросоюзу користуються правом вільного переміщення, що полягає на засадах мінімального прикордонного оформлення. Після вступу в дію вищезазначеного розпорядження ці особи під час в'їзду та виїзду з території країн членів ЄС змушені будуть систематично проходити контроль на зовнішніх кордонах з подальшим внесення у базу даних, що не робилося до моменту набуття чинності даного розпорядження", - пояснили прикордонники.

У відомстві додали, що завдання, які входять в обов'язки європейських прикордонників, не впливають на дотримання плинності прикордонного руху в пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme