UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Німецький банк зголосився будувати житло для переселенців по всій Україні

Німецький державний банк KfW надасть кредитне фінансування в обсязі 25,5 млн євро для програми з будівництва соціального житла для переселенців в Україні

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на 0642.

Повідомляється, що будівництво об'єктів соціального житла для внутрішньо переміщених осіб буде йти за програмою "Житло для внутрішньо переміщених осіб в Україні", яка має початися в 2018 році.

Зазначається, що такі терміни були визначені в ході узгодження спільних дій між Міністерством та представниками KfW, яка надає грантове фінансування для програми в обсязі 25,5 млн євро.

"До кінця поточного року планується завершити підготовчі роботи, зокрема з розробки критеріїв відбору об'єктів будівництва. Згідно з ними, місцеві громади зможуть подавати заявки на фінансування. Уже в четвертому кварталі поточного року планується підписання міжурядової угоди між урядами України та Німеччини за цим проектом",- йдеться у повідомленні.

За словами представників KfW, установа не планує обмежуватися тільки Донецької і Луганської або прилеглими до них областями, де сконцентрована найбільша кількість ВПО, а відкрита для проектів на всій території України.

Німецькі фінансисти зазначають, що головним критерієм відбору буде якість заявленого проекту і здатність громади надалі підтримувати експлуатацію зведених об'єктів на належному рівні.

Як повідомлялося раніше, "Ощадбанк" розробив іпотечну програму для вимушених переселенців.

Крім того, Верховна Рада ухвалила проект закону № 4550, згідно з яким переселенцям компенсуватимуть 50% вартості будівництва або купівлі житла.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme