UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

НАБУ розслідує зловживання службовим становищем чиновниками НКРЕ

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем чиновниками НКРЕ через формування ціни на вугілля за формулою "Роттердам плюс"

Текст відповіді НАБУ Чумак написав на сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За результатами збору та узагальнення інформації щодо формування НКРЕ вартості електроенергії за формулою "Роттердам плюс" 24 березня НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем чиновниками Нацкомісії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, йдеться в тексті.

Раніше, суд відмовився скасувати скандальну формулу для розрахунку цін на вугілля "Роттердам плюс".

Нагадаємо, що у вересні 2016 р. екс-член НКРЭКУ Андрій Герус подав позов до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови НКРЭКУ від 3 березня 2016 р., яким була введена зазначена формула. Згідно з новою методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації вважається за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплова генерація, зокрема ДТЕК Ріната Ахметова і держпідприємство ПАТ "Центренерго", стала продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme