UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Вінниччині у селян рейдери захопили землю

Голова облради пообіцяв звернутися до Національного антикорупційного бюро і поліції

На Вінниччині у селян рейдери захопили з…

На прийом до голови Вінницької обласної ради прийшла делегація жителів села Осична і розповіла про рейдерське захоплення земельних паїв у селян. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької обласної ради.

"Ми уклали договори на оренду землі до 2013 року, - розповідають члени ініціативної групи. – Після закінчення строку договорів з нами ніхто не зустрічався, тричі мінявся власник компанії і на сьогоднішній день нашу землю обробляють, урожаї знімають, а у нас з 2013 року немає на руках ні договору, ні плати за оренду. Усі документи з нашими підробними підписами є лише у власника, а хто той власник і де шукати край цієї справи, – на сьогоднішній день ми не знаємо", – повідомив сільський голова Михайло Кошевнюк.

Голова облради Анатолій Олійник зазначив, що земельний пай є такою самою власністю громадянина, як будинок чи автомобіль, і охороняється Конституцією України.

"Враховуючи, що в діях державного реєстратора і правоохоронних органів є підозра на вчинення ними корупційних діянь, ми звернемось до Національного антикорупційного бюро України, до правоохоронних органів, які займаються викриттям економічних злочинів, до поліції, отримаємо результати експертизи справжності ваших підписів. Першопричиною цих проблем є те, що селяни стають заручниками юридичних колізій, віддаючи свою землю до рук шахраїв. Будемо вирішувати, як вийти з цієї ситуації, адже вона не поодинока", – пообіцяв Олійник.

Нагадаємо, Вінничани просять Коровія виділити земельні ділянки та розпаювати землі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme