UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Готуємось до Благовіщення: Що категорично не можна робити сьомого квітня

У народі кажуть, що на Благовіщення дівка косу не плете, птиця гнізда не в'є

Готуємось до Благовіщення: Що категоричн…

Про це пише Depo.Закарпаття.

Благовіщення, як й інші свята, має свої правила і обмеження. Деякі з них особливо суворі, наприклад, як заборона що-небудь робити. Отже, чого не можна робити завтра, 7 квітня.

Позичати або, навпаки, давати гроші і речі стороннім. Інакше ви можете втратити своє благополуччя, здоров'я, спокій і мир в родині. Цю вимогу слід дотримуватися неухильно, навіть, якщо просить людина добре знайома. Важливо стежити також за тим, щоб у вас нічого не забрали з дому. Тому 7 квітня небажано запрошувати гостей.

Шити, плести. Нитка у багатьох народів світу асоціюється з життям, тому всякий, хто бере її в руки для роботи, може заплутати свою долю, внести проблеми і неприємності.

Займатися своїми волоссям. Не можна не тільки стригтися, мити голову, але й навіть розчісуватися, щоб не заплутати свою долю.

Одягати обновки. Нові речі швидко порвуться або непоправно зіпсуються, а протягом року не буде можливості придбати інші. Дівчата, які порушили заборону, до наступного Благовіщення не вийдуть заміж.

Не починати щось нове, боуспіху в справах не буде. Сучасна прикмета, яка говорить про те, що в понеділок не можна починати серйозні речі (будівництво, бізнес і т. д.) в давнину мала інше трактування. Раніше вважалося, що не слід братися за яку-небудь справу у день тижня, на який припадало Благовіщенню. Наприклад, якщо це свято випадало на середу, то вона вважалася в майбутньому році нещасливим днем.

Читайте також: Передвеликоднє: Чому не можна в церкві підпалювати свою свічку від іншої

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme