Геращенко настрахала відміною безвізу, якщо українці "дуритимуть" ЄС

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко попередила про штрафні санкції у випадку порушення правил ЄС щодо безвізового режиму

Про це вона повідомила під час спілкування з журналістами в кулуарах парламенту, повідомляє Depo.ua.

"Велика відкритість світу сприяє, в тому числі і того, що в Україну прийдуть нові лоукости. Це буде сприяти дуже важливим економічним зв'язкам. Влада усвідомлює, що для українців залишається ключовим бар'єром фінансовий момент. Ми повинні тепер більше працювати, щоб краще запрацювала українська економіка і щоб люди могли заробити собі на подорож. Безвізовий режим - це і відповідальність за дотримання міграційних правил ЄС. Якщо ми, українці, будемо порушувати міграційні правила, то, очевидно, можуть вступити в силу штрафні санкції та закриття цієї безвізової історії. Важливо всім, хто буде ним користуватися, вчасно повертатися додому", - заявила Геращенко.

Новини за темою: Надання Україні безвізу не викличе хвилі біженців до країн ЄС, - Климпуш-Цинцадзе

Нагадаємо, що сьогодні Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), яке відбудеться 26 квітня.

Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme