Денисенко: Питання аудитора НАБУ перетворилось на змагання фанатських груп

Питання призначення Верховною Радою аудитора НАБУ перетворилось на "змагання двох фанатських груп", проте конкурс має бути результативним

Про це журналістам заявив нардеп від БПП Вадим Денисенко, повідомляє Depo.ua.

"Одна з найбільших проблем з аудитором полягає в тому, що питання аудиту НАБУ перетворилось на змагання двох фанатських груп, а не в пошук реального кандидата. Законодавство прописане так, що українець не може бути аудитором а я завжди казав, що з 40 мільйонів можна знайти нормальну людину", - сказав народний обранець.

Він також додав, що повторний конкурс на аудитора НАБУ має принести результати.

"Сподіваюсь, повторний конкурс буде результативним", - підсумував Денисенко.

Нагадаємо, 21 березня Верховній Раді знову забракло голосів для призначення аудитора Національного антикорупційного бюро. Розглядалися дві кандидатури: британського юриста Найджела Брауна (від БПП та "Народного фронту") та заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча (від парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції).

Нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив, що президент Петро Порошенко запропонує кандидатуру Сторча на посаду аудитора НАБУ.

Зазначимо, що до комісії, яка має здійснювати аудит НАБУ, по одному представнику делегують Верховна Рада, уряд та президент країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme