Декларації команди Кличка: Люксові авто за цінами "Ланоса" та мішки готівки

Схоже, заступники мера Києва вирішили не відставати від шефа у фінансових статках

Декларації команди Кличка: Люксові авто…

Depo.Київ вже повідомляв про декларацію мера Кличка за 2016 рік, згідно якої очільник Києва має дев'ять велосипедів та білий рояль.

Тепер ми проаналізували декларації усіх заступників мера, і ось що з цього вийшло.

Перший заступник Геннадій Пліс

Чиновник так само, як і минулого року, задекларував земельну ділянку на півтори тисячі квадратних метрів у Білогородці, що під Києвом, яку він у 2010 році набув у власність за 2 тис. гривень. Крім того, у Пліса є будинок у тій самій Білогородці, а також квартира у Києві, що належить сину, яку той набув у власність у 2009 році за 16 гривень.

Минулого року перший заступник Кличка придбав собі новенький мотоцикл "КТМ" за 226 тис. гривень. Варто нагадати, що згідно декларації Пліса за 2015 рік, він вже має два мотоцикли такої ж марки.

За минулий рік Геннадій Пліс заробив майже 400 тис. гривень, з яких трохи більше 350 тис. – зарплатня на посаді першого заступника мера Києва. До призначення на цю посаду чиновник очолював Департамент внутрішнього фінансового контролю КМДА. Також за минулий рік Пліс отримав 452 тис. гривень від відчуження цінних паперів і корпоративних прав.

Згідно декларації за 2016 рік, чиновник тримає в "Ощадбанку" 108 тис. гривень. Окрім цього, він має 21 тис. доларів готівки. Дружина Пліса розпоряджається 15 тис. доларів готівки. Варто зазначити, що минулого року у чиновника було лише 15 тис. доларів готівки.

Заступник мера Микола Поворозник

Чиновник показав у декларації за 2016 рік квартиру сина на 86 "квадратів", яка була придбана за 1,1 млн. гривень. Також заступник Кличка набув право на дві земельні ділянки площею по 1 тис. квадратних метрів у Василькові, але вартість їхня невідома. Автівок та іншого транспорту Поворозник минулого року не купував.

За минулий рік він отримав 382 тис. гривень зарплатні. На рахунку у банку "Хрещатик", який збанкротував минулого року, Поворозник має 745 тис. гривень. Окрім цього, чиновник має на рахунках ще 226 тис. гривень, але в якому банку – не вказує. Дружина Миколи Поворозника має також 180 тис. гривень готівкою, а донька – 80 тис. гривень.

Заступник мера Ганна Старостенко

Як і в декларації за 2015 рік, чиновниця показала квартиру на 58 кв. метрів. Також в неї не змінилася автівка: як і раніше, заступниця Кличка має кросовер "Форд Куга". Тільки у декларації за 2015 рік Старостенко вказала, що купила його за 160 тис. гривень, а в декларації за 2016 рік вказано, що він коштував вже 200 тис. гривень.

Додамо, за минулий рік Ганна Старостенко заробила 344 тис. гривень.

Заступник мера Олександр Спасибко

За минулий рік заступник Кличка набув у власність величезну земельну ділянку на 1 тис. кв. метрів у селі Підгірці Обухівського району. Ця земля обійшлася чиновнику у 75 тис. гривень.

З автомобілів у сім'ї Спасибка за минулий рік з'явився шикарний позашляховик PORSHE CAYENNE 2013 року. Власником цього джипу стала дружина чиновника. Цікаво, що даний автомобіль обійшовся їй усього в 149 тис. гривень, а це – трохи більше 5 тис. доларів. Хоча на сайтах з продажу авто такі екземпляри дешевше 50 тис. доларів ніхто не продає.

За минулий рік Спасибко заробив трохи більше 280 тис. гривень, а його дружина – більше 450 тис. гривень. Заступник Кличка, згідно декларації за 2016 рік, має 600 тис. гривень готівки, а згідно декларації за 2015 рік, в нього її було 200 тис. гривень. Окрім цього, він тримає у готівці 45 тис. доларів та 7 тис. євро. Такі ж показники з валютою у чиновника були у декларації за 2015 рік.

Заступник мера Олексій Резніков

Згідно декларації чиновника, минулого року він не набував у власність ніякої нерухомості.

Так само, як і минулого року, в нього є квартира у Києві на 167 кв. метрів, яку він придбав у 2003 році майже за 900 тис. гривень. Окрім цього, у його власності залишаються шість земельних ділянок у Бориспільському районі.

Минулого року в автопарку Резнікова з'явився шикарний автомобіль AUDI А8 2012 року випуску, який він набув у власність за 149 тис. гривень. Хоча на сайтах з продажу авто такі ж машини продають по 50-60 тис. доларів, а це - майже півтора мільйона гривень. Також, як і минулого року, у власності заступника Кличка є джип Volkswagen Amarok, причіп, багі та квадроцикл.

За 2016 рік чиновник заробив трохи менше 240 тис. гривень. Окрім цього, він отримав страхових виплат на понад мільйон гривень. В "Ощадбанку" Резніков тримає 450 тис. євро, також в нього є внесок у фонд фінансування будівництва на 478 тис. гривень.

Заступник мера Петро Пантелеєв

За минулий рік у чиновника не з'явилося нової нерухомості. Як і раніше, в нього у власності є квартира у Києві площею трохи більше 60 кв. метрів. Дружина заступника мера має частку квартири у Тростянецькому районі Сумської області.

Минулого року дружина чиновника придбала собі позашляховик Volkswagen Touareg 2010 року випуску за 600 тис. гривень. Цікаво, що жінка є фанатом цієї моделі авто, адже у декларації за 2015 рік Пантелеєва на його дружину був зареєстрований такий самий автомобіль, але 2007 року випуску. Тому, мабуть, сім'я заступника Кличка просто "освіжила" своє авто, придбавши таку ж автівку, але молодшу за віком. Наразі у декларації Пантелеєва взагалі немає джипу 2007 року, але вказано, що дружина чиновника отримала 570 тис. гривень від відчуження рухомого майна.

За минулий рік Пантелеєв заробив 383 тис. гривень. Минулого року у чиновника народилася донька, а тому на його дружину було оформлено близько 7 тис. гривень матеріальної допомоги у зв'язку з народженням дитини. Гроші ці були отримані від комунального підприємства "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району". Також від цієї ж структури дружині Пантелеєва нарахували матеріальної допомоги на 2,5 тис. гривень, а майже 20 тис. гривень склала матеріальна допомога від Київського міського центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат.

На двох з дружиною чиновник має 20 тис. доларів та 3 тис. євро готівкою. Також вони можуть розпоряджатися 170 тис. гривнями готівки. Стільки ж валюти в них було і у 2015 році, а от гривень побільшало на 50 тис.

Заступник мера Ілля Сагайдак

Минулого року декларація цього заступника Кличка наробила галасу, адже виявилося, що його дружина має 31 квартиру та вісім будинків, а також –ев'ять земельних ділянок загальною площею 90 тис. кв. метрів на суму близько 3 млн. гривень.

У декларації за 2016 рік ситуація із землею та житловими будинками у сім'ї Сагайдака практично не змінилася: в дружини чиновника стало менше лише на одну земельну ділянку та один житловий будинок. А от кількість квартир у власності дружини поменшала в рази. Якщо у 2015 році їх в неї було 31, то наразі – лише чотири. Як і в декларації за 2015 рік Сагайдак у документі за 2016 рік показав купу дорогих прикрас своєї дружини.

Поменшав і автопарк родини заступника Кличка. Наразі у дружини чиновника залишилося лише дві автівки – PORSCHE CAYENNE GTS та LAND ROVER. У порівнянні з декларацією за 2015 рік у новому документі немає ще одного джипу. А от сам Сагайдак, схоже, позбувся свого БМВ 750Li 2012 року випуску, який він у 2014 році придбав за 150 тис. гривень, хоча за таку ціну можна було придбати хіба що "Ланос".

За минулий рік чиновник заробив трохи більше 250 тис. гривень. Ще 145 тис. гривень він отримав від відчуження рухомого майна. Можна припустити, що йдеться саме про БМВ Сагайдака, який він купив у 2014 році.

За 2016 рік дружина чиновника отримала у власну скарбничку більше мільйона гривень, з яких один мільйон – від відчуження рухомого майна. Крім цього, дружина чиновника має корпоративні права у двох компаніях, їхня вартість у грошовому вираженні складає близько семи мільйонів гривень. У 2015 році таких корпоративних прав в неї не було.

Сам заступник Кличка тримає в "Ощадбанку" більше 500 тис. гривень, хоча ще у 2015 році було більше півтора мільйони. Окрім цього, він має готівкою 433 тис. гривень та 79 тис. доларів, а у 2015 році було 232 тис. гривень і 50 тис. доларів. Дружина ж Сагайдака має кредиторську вимогу в одному банку на 50 млн. гривень. На банківських рахунках в неї більше 500 тис. гривень. У 2015 році було практично так само. А от готівки у дружини Сагайдака є майже 2,5 млн. гривень і 860 тис. доларів.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme