Чубаров закликав не давати безвіз зрадникам з Криму

Україна не повинна сприяти безвізовому в'їзду до Євросоюзу жителям Криму, які відмовилися від українських паспортів, навіть якщо вони захочуть відновити українське громадянство

Таку заяву зробив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Обозреватель".

"Мене абсолютно не хвилюють ті колишні громадяни України, які після вторгнення російських військ самі, добровільно відмовилися від українського громадянства. Я думаю, що вони свій вибір зробили. І за це повинні нести ту відповідальність, яка для них, як і для самих окупантів, буде неминучою", - зазначив він.

Чубаров додав, що, коли голосували за безвіз, у Сімферополі, на центральному ринку, окупанти здійснювали тотальну облаву. Затримували всіх людей, які були яскраво неслов'янської зовнішності. Зрозуміло, в переважній більшості це були кримські татари. Але серед них були й українці, й люди інших національностей.

"Я думаю, що з кожним кроком до зміцнення держави та її інтеграції в європейську спільноту ми повинні бути активними в питанні повернення своїх територій і звільнення людей, які залишилися вірними Україні. Українська держава не має відчувати симпатій щодо тих, хто відкрито зрадив Україну і перейшов на бік окупантів. Їх подальша поведінка з погляду затребуваності українського паспорта для нас не повинна мати жодного значення. Вони повинні бути покарані", - вважає Чубаров.

Нагадаємо, що сьогодні Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), тобто послами ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme