Четверо українців намагалися вивезти зенітну гармату до Польщі

Під виглядом гідравлічного елементу четверо громадян України мали намір контрабандою провезти зброю

Четверо українців 31 березня намагалися контрабандою вивезти з України до Польщі артилерійську систему, яка встановлюється на військових кораблях для збиття повітряних цілей, зокрема керованих ракет, літаків, гелікоптерів та невеликих надводних цілей – повідомили в Агентстві внутрішньої безпеки Польщі, пише Depo.ua з посиланням на Український тиждень.

Зазначається, що польські силовики на польсько-українському кордоні у пункті пропуску в Дорогуську вилучили гармату і затримали українців, які мали намір провезти компоненти корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм.

За інформацією, гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном на українській реєстрації, а зброю задекларували як гідравлічний компонент.

"Виявлено морську протиповітряну гармату, чотири особи затримані", – поінформував речник Міністра координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Повідомляється, що затримано чотирьох громадян України, з яких один живе у Польщі на постійній основі. На прохання прокуратури, суд застосовував щодо усіх українців запобіжний захід у вигляді тримісячного утримання під вартою. Затримані не зізналися у спробі контрабанди військової техніки, виправдовуючись тим, що вони не усвідомлювали справжність призначення товару, що перевозили.

Як інформують ЗМІ, така зброя перебуває на кораблях Військово-морського флоту Польщі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme