Австралія та Нова Зеландія попереджають Туреччину про теракт

Терористи можуть спробувати здійснити теракт під час святкування Дня АНЗАК

Австралія та Нова Зеландія попередили уряд Туреччини про можливість теракту на півострові Галліполі під час святкування дня Австралійсько-Новозеландського армійського корпусу (АНЗАК), який відзначається 25 квітня, повідомляє Depo.ua з посиланням на АР.

Міністр у справах ветеранів Австралії Ден Техен закликав близько 500 австралійців і новозеландців, які збираються відвідати Галліполі приводу Дня АНЗАК 25 квітня, проявляти високу ступінь обережності на тлі попередження.

"Є інформація, що терористи дійсно можуть спробувати здійснити теракт під час святкування", – сказав заступник Федеральної поліції Австралії Майк Фелан.

За його словами, Австралія і Нова Зеландія були в тісному контакті з турецьким урядом щодо заходів безпеки, а сам урочистий захід відбудеться, як і планувалося раніше.

Як відомо, День АНЗАК – це національне свято Австралії і Нової Зеландії, яке сягає корінням у часи Першої світової війни. 25 квітня 1915 року сили Антанти почали десантування на півострові Галліполі і у ході цієї операції, що отримала назву Дарданельської, особливо відзначилися війська Австралійсько-Новозеландського армійського корпусу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme