UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Американські вчені придумали, як очистити океан від пластику

Американські вчені запропонували технологію переробки пластикового сміття у паливо

Розробка заснована на піролізі - розкладанні при високій температурі. Така технологія давно застосовується для руйнування пластику. Але для того, щоб паливо відповідало стандартам, потрібно безліч складних і дорогих етапів очищення, передає Depo.ua з посиланням на National Geographic.

Американці Джеймс Холм і Свамінатан Рамеш з організації Clean Oceans International вдосконалили цю технологію, створивши металоценовий каталізатор, що виробляє дизельне паливо без подальшої очистки.

За словами вчених, недорогий пристрій можна застосовувати як на березі, так і в океані, якщо розмістити його на плавальному засобі; він здатний працювати при низьких температурах і вже довів свою ефективність під час декількох експериментів.

За десятигодинний робочий день мобільний каталізатор, залежно від модифікації, здатний обробити від 90 до 4,5 тис кг відходів. Отримане дизельне паливо можна буде згодом використовувати і для автомобілів, і для заправки суден.

Найближчими днями докладний опис технології буде представлено на 253-й національній зустрічі та виставці Американського хімічного товариства (ACS). Практична демонстрація буде проведена для влади міста Санта-Крус в Каліфорнії: тут проблема забруднення акваторії стоїть особливо гостро.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme