Зірки "Євробачення" відмовляються летіти на вечірку в Москву після теракту у Пітері

Під загрозою зриву опинився масштабний концерт-preparty конкурсу "Євробачення", запланований на 21 квітня в Москві в концертному залі "Вегас сіті хол"

Після новини про страшний теракт в Санкт-Петербурзі іноземні гості і учасники "Євробачення" цього року надіслали листи - відмови від приїзду до російської столиці, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Лайф.ру".

"Спочатку свою згоду на участь в концерті дали десять країн - учасників "Євробачення" цього року, але через політичну ситуацію іноземні гості взяли паузу. 3 квітня - в день теракту в Санкт-Петербурзі - глави делегацій почали надсилати організаторам російської вечірки співчуття і повідомлення, що, на жаль, не зможуть приїхати в Москву", - розповів організатор preparty Дмитро Мельников.

Фото: Пресс-служба

Однак, за словами Мельникова, офіційною причиною відмови від прильоту до Росії учасники називають інше: неясність зі статусом Юлії Самойлової - російської учасниці "Євробачення" цього року.

"Вони кажуть, що згодні приїхати в Москву тільки в тому випадку, якщо Росія буде допущена до голосування в "Євробаченні". За правилами, канали-мовники в країнах-учасницях не можуть підтримати приїзд на вечірку в країну, яка не бере участі у самому конкурсі і не голосує. Якщо Росію допустять до участі в Києві, чого зажадали організатори міжнародного конкурсу "Євробачення" - Європейська мовна спілка EBU, російська вечірка пройде в заявленому варіанті за участю представників декількох країн і спеціальних гостей, а перед концертом в Москві всіх російських шанувальників "Євробачення "чекатиме червона доріжка і автограф-сесія за участю зірок. Але на даний момент ми змушені призупинити продаж квитків на захід, - повідомив Мельников.

Нагадаємо, Петро Порошенко впевнений, що Росія не хотіла брати участь у "Євробаченні", а жадала лише провокації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme