Європарламент схвалив умови "розлучення" Британії з ЄС

Європейський парламент схвалив резолюцію з умовами виходу Великої Британії з Євросоюзу

За резолюцію проголосували 516 євродепутатів, проти висловились 133 європарламентарів, 50 утрималися, пише Depo.ua з посиланням на сайт Європарламенту.

У документі містяться деякі ключові положення, які фактично визначають тональність майбутніх переговорів щодо Brexit, які повинні початися в найближчі тижні між Лондоном і Брюсселем.

У резолюції зазначається, що перехідний період для Британії після 2019 року має тривати не довше ніж три роки.

В Європарламенті наполягають, що Британія залишається членом ЄС до офіційного виходу і зберігає свої права і обов'язки, в тому числі фінансові зобов'язання, які можуть вийти за рамки дати виходу.

Крім того, в резолюції наголошується, що Британія не зможе зберегти доступ до спільного ринку на попередніх умовах без дотримання вимоги чотирьох свобод – вільного руху товарів, капіталів, послуг і людей.

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала лист, який офіційно розпочинає процедуру виходу країни з ЄС.

Того ж дня ЗМІ повідомили, що Європарламент може ветувати угоду щодо Brexit.

31 березня британський уряд оприлюднив план, за яким країна повинна замінити законодавство Євросоюзу національним законодавством у рамках підготовки до виходу з блоку.

Як відомо, референдум про вихід Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більше половини британських виборців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme