Як ЗСУ відповідали на провокації бойовиків під час "режиму тиші" (КАРТА)

Два дні терпіли наші захисники ворожі обстріли, а на третій відкрили вогонь у відповідь

Руслан Рудомський
Журналіст відділу «Війна»
Як ЗСУ відповідали на провокації бойовик…

Depo.ua продовжує відстежувати ситуацію у зоні проведення антитерористичної операції. Попри оголошене "перемир'я" ситуація на фронті залишається дуже складною, а обстріли не вщухають ні на день.

Як ми вже повідомляли з посиланням на прес-центр штабу АТО, незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій ЗСУ. Особливо гаряче на традиційних напрямках: Авдіївка і Маріуполь. Однак, наші також не стояли склавши руки.

"В окремих випадках, аби пригасити вогневу активність ворога, сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє отримали поранення", – повідомили у прес-центрі АТО ввечері 3 квітня.

Судячи з усього, відпрацювали українські бійці на відмінно, тому що через деякий час надійшла інформація від заступника очільника МінАТО Георгія Туки з посиланням на власні джерела, що втрати ворога склали близько 400 бойовиків.

Наразі підтвердження цієї статистичної інформації ми не отримали, але моніторинг протерористичних груп у соціальних мережах дає зрозуміти, що втрати рашисти дійсно понесли, і немалі.

Причому, найбільші бої відбувались (та й продовжують відбуватись досі, чого вже там) на північно-західних околицях Донецька – в так званому трикутнику: Авдіївка – Ясинувата – ДАП. Там були зафіксовані бойові зіткнення протягом усього дня 3 квітня, і продовжились 4 квітня.

Що стосується самого Донецька, то традиційно найбільше страждає Київський район, особливо так званий "Майданчик 2" ("Площадка 2" мовою рашистів) – територія, яка знаходиться поруч з Залізничним вокзалом.

Власне, як виглядають вулиці і будинки у тому районі Донецька, вже давно ні для кого не є таємницею.

А вулицю Привокзальна місцеві жителі навіть вже прозвали проклятою вулицею, тому що війна звідси не відступає ні на день. Війна, яку вони ж самі на свої голови і накликали буремної весни 2014 року. Мабуть, вони якось по-іншому уявляли собі "русскій мір", хоча, могли б і запитати абхазів та південних осетинів – як воно буває.

Разом з тим, не варто поспішати валити зруйновані будинки на Збройні сили України. Ми вже писали, що даний район Донецька люблять обстрілювати самі терористи, спираючи все потім ЗСУ. Однак, у них це не надто вміло виходить, тому що навіть місцеві жителі поширюють в інтернеті фотодокази того, що саме рашисти причетні до руйнувань житлових кварталів Донецька.

Наприклад, жителі Київського району Донецька давно вичислили і викинули в інтернет координати вогневої точки на західній околиці міста, яка направлена на схід і з якої бойовиками неодноразово вівся обстріл житлових районів міста.

Це шахта "Жовтневий рудник" у Донецьку, яку контролюють терористи (справа на фото видно залізничний вокзал).

Тобто, ситуація під час даного "перемир'я" виглядає так: ЗСУ утримується від відкриття вогню, терористи провокативно продовжують обстріли, ЗСУ відповідає точковим вогнем на подавлення вогневих позицій ворога, терористів, попри те, що вони несуть втрати, такий варіант не влаштовує, і вони самі обстрілюють житлові квартали Донецька, щоб російське телебачення могло зняти потрібні сюжети про порушення "перемир'я" українською стороною.

Власне, нічого нового не відбувається – все, як завжди.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme