Вчені уже сумніваються, що на планетах TRAPPIST-1 може бути життя

Астрономи підрахували, що активність магнітосфери в системі TRAPPIST-1 ставить під сумнів існування життя на її планетах

За даними вчених, у зірки TRAPPIST-1 дуже часто виникають енергетичні спалахи, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Зокрема, угорські вчені на чолі з астрономом Крістіаном Відом з обсерваторії Конкоя вивчили фотометричні дані TRAPPIST-1 і виявили кілька енергетичних спалахів, що сталися протягом 80 днів. При цьому п'ять з них були "серійними", тобто викиди енергії відбувалися поспіль. Середній час між цими спалахами становив всього 28 годин.

Найбільший з зафіксованих був настільки ж сильним, як найпотужніший спалах від Сонця за всю історію спостережень - в 1859 році. За словами вчених, сонячні бурі у цій системі "в сотні або тисячі разів потужніші, ніж бурі, які вражають Землю".

"Це дослідження показує, що планетам, подібних до тих, які знайдені в системі TRAPPIST, потрібна магнітосфера потужністю від десятків до сотень Гаус - при тому, що земна становить 0,5 Гаус", - підкреслив один з авторів дослідження, Еван Гоф.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme