В Україні створюють єдиний центр з кібербезпеки

До проекту залучають консультантів з турецької компанії HAVELSAN, спеціалістів НТУУ КПІ та фахівців інформаційної безпеки NATO

В Україні створюють єдиний центр з кібер…

В Україні розпочали підготовку до створення єдиного центру з кібербезпеки, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту "Укроборонпрому".

У рамках співробітництва в сфері кібербезпеки, обміну досвідом та координації подальшої роботи, вже презентували напрацювання турецької компанії HAVELSAN щодо організації роботи найбільшого кіберцентру в Туреччині. Сучасний центр об'єднує більше 200 спеціалістів, що захищають від кібератак як приватні так і державні компанії та установи.

"10 років тому в Туреччині ми створили найсучасніший центр кібербезпеки. В рамках українсько-турецької співпраці, ми готові надавати консультації щодо створення навіть кращого проекту", – каже директор з кібербезпеки компанії HAVELSAN.

В активній дискусії взяли участь представники РНБОУ, Міноборони України, СБУ, Держспецзв'язку, Департаменту кіберполіції України, ГНО "Українська академія кібербезпеки" та центру реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT Cys, а також керівництво ДК "Укроборонпром" та ДП ДГЗІФ "Укрінмаш".

Окрім того, консультативну допомогу у створенні центру кібербезпеки надасть команда "білих" хакерів DCUA під керівництвом Миколи Ільїна, що за результатами минулого року очолила світовий рейтинг в сфері кібербезпеки.

"Весь процес має складатись з певної кількості етапів і першим має бути створення команди професіоналів, які поєднані однієї ідеєю", – зауважив заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укроборонпром" Денис Гурак.

За словами ж заступника гендиректора ДП ДГЗІФ "Укрінмаш" Дмитра Будоріна, в Україні є спеціалісти найвищого рівня, та зараз ключовою метою є їх об'єднання заради створення надпотужного центру з кібербезпеки. Роботу необхідно розпочати на умовах співробітництва і ми відкриті до конструктивних пропозицій.

Читайте також: НАТО до літа дасть Україні захист проти кібератак

У Житомирі готуватимуть фахівців з професії майбутнього

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme