В ОБСЄ зафіксували, що терористи "ЛНР" розмістили танки та "Гради" поблизу Хрустального

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували у бойовиків на Луганщині мінімум 13 ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град" і десятки танків, які заборонені Мінськими угодами

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що дані повітряного спостереження за 31 березня показали розташування, в порушення певних координат для відводу озброєння, щонайменше 13 одиниць 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" неподалік від окупованого Хрустального (колишній Красний Луч, розташований в 54 км на північний захід від Луганська).

Зазначається, що на основі тих же даних, поряд з Хрустальним було виявлено 17 танків, 14 буксируваних гаубиць, 10 самохідних гаубиць і 92 броньованих автомобіля.

"На основі даних повітряного спостереження виявлено, що кількість озброєння, яке регулюється Мінських угодах, в цьому районі з 6 березня вдвічі збільшилася", - йдеться у повідомленні.

Крім того у звіті повідомляють, що 3 квітня безпілотний літальний апарат СММ зафіксував, що три танки знаходилися у виритих окопах на відстані 2 км на північний захід від контрольованого бойовиками "ЛНР" Калинового (в 60 км на захід від Луганська).

"Також на підконтрольних бойовикам територіях, за межами певних координат для відводу і місць постійного зберігання озброєнь, СММ побачила 30-40 танків в нерухомому стані поруч з Терновим (в 57 км на схід від Донецька) і 11 танків поруч з Успенкою (в 23 км до північний захід від Луганська)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за даними ОБСЄ кількість обстрілів в АТО останніми днями зменшилася, однак і досі є "гарячі ділянки" фронту.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme