У НАБУ не хочуть повторно допитувати "незнайку" Насірова

У Національному антикорупційному бюро заявляють, що потреби у повторному допиті відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова немає

У НАБУ заявляють, що мають достатньо доказів незаконності рішень голови ДФС і в даний момент не потребують проведення повторних допитів підозрюваного, якщо він сам у них не зацікавлений, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу бюро.

При цьому в НАБУ стверджують, що під час допиту 17 березня Насіров не дав відповіді по суті на більш ніж половину запитань: "Не знаю", "пояснити не можу", "треба дізнатися в ДФС" – ось що чули детективи у відповідь на цілком конкретні питання".

"Таким чином, відмовляючись від конструктивної співпраці зі слідством та надання чіткої аргументації своїх дій та рішень, відсторонений керівник ДФС жодним чином не спростовує підозри слідчих. Натомість, у своїх публічних зверненнях він заявляє, що детективи Національного бюро не ставлять йому "питань по суті", чим свідомо вводить в оману громадськість", – повідомляють у бюро.

Як відомо, відсторонений голова ДФС підозрюється в тому, що у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяних у, так званій, "газовій схемі Онищенка", що призвело до завдання державі збитків на загальну суму 2,019 млрд грн.

Нагадаємо, наприкінці березня у Спеціальній антикорупційній прокуратурі заявили, що також не бачать сенсу щодня викликати відстороненого голову ДФС Романа Насірова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme