UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вінницькій області роблять перші кроки до інклюзивної освіти в селах

Якщо в обласному центрі інклюзія хоч якось представлена, то в районах дітки з особливими потребами майже не мають можливості відвідувати навчальні заклади

У Вінницькій області роблять перші кроки…

У Вінниці відбувся круглий стіл щодо створення інтерактивної карти, на якій була б вказана кількість дітей з інвалідністю в тому чи іншому населеному пункті, а також заклади, в яких особлива малеча може здобувати освіту. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Інформаційну Вінниччину".

Представники громадських організацій зголосилися на волонтерських засадах працювати над створенням карти про інклюзію. Активісти зможуть подати проект зі створення карти наступного року на конкурс проектів громадських організацій, який щороку проводить облдержадміністрація.

"Для того, щоб зробити інклюзивні класи не тільки в місті, а й в області, нам треба знати географічно, де знаходиться найбільша кількість цих дітей. Якщо, наприклад, в одному населеному пункті одна така дитина, а в іншому 30, то де краще відкрити інклюзивний клас", - пояснила активістка Таїса Гайда.

Додамо, що у Вінницькій області зареєстровано 6783 дитини з інвалідністю, з них 1565 проживають у Вінниці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme