У Полтаві ремонтують каналізаційний колектор на Садах-2

Ремонтні роботи каналізаційного колодязя ускладнюються обвалами насипного грунту

У Полтаві ремонтують каналізаційний коле…

У Полтаві по вул. Нікітченка, що на Садах-2 сталася аварія на каналізаційному колекторі, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Місто.

Її помітили водоканалівці під час обходу. Кажуть: зруйновано каналізаційний колодязь.

"На території автостоянки прокладена квартальна мережа діаметром 300 мм, матеріал - кераміка. Колектор закладався в 1985 році. Ремонт колектора ускладнюється тим, що він був закладений на глибині до 3 метрів, але коли будувалася автостоянка, був насипаний грунт, тобто, зараз на три метри підняли рівень майданчика", - розповідає начальник служби водовідведення КП "Полтававодоканал" Іван Мистюк.

Насипний грунт постійно обвалюється, комунальникам на траншеях доводиться ставити спеціальні укріплення. Вони нарікають, що каналізаційні мережі міста перебувають у плачевному стані, останніми роками почастішали провали. Це пояснюють їх застарілістю – чимало колекторів закладено після другої світової, деякі - ще до війни. Для капітального ремонту немає можливостей.

"На жаль, на сьогодні ми обмежені фінансово саме на виконання масштабних робіт. Матеріали, які потрібні на виконання робіт, ми вимушені замовляти уже по факту, як сталася аварія", - зазначає головний інженер КП "Полтававодоканал" Євген Забишний.

Водоканалівцям вдалося домовитися із обласною владою - у 2017 на усунення проблем каналізації їм виділили 7 млн грн.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що 6 березня на пленарному засіданні чотирнадцятої сесії Полтавської облради сьомого скликання депутати в пакеті проголосували за призначення керівників суб'єктів господарювання спільної власності територіальних громад області, які пройшли конкурсний відбір.

Серед інших на посаду директора КП "Полтававодоканал" призначений Василь Вортинцев, колишній очільник ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Проти цього призначення активно виступала громадськість Полтавщини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme