У НАТО закликали посилити тиск на Росію через війну на Донбасі

На Росію потрібно посилити тиск заради припинення вогню на Сході України

Про це заявила заступниця голови Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене з Литви, передає Depo.ua.

"Ми так само стурбовані незаконною анексією Криму і її агресією на Донбасі. Ми засуджуємо Росію за підтримку бойовиків на Сході України. Порушення Мінських угод в частині припинення вогню демонструє, наскільки нестабільною є ситуація, і це вимагає посилення тиску з тим, щоб припинити ескалацію насильства і для виконання Мінських угод", - сказала вона під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО у Києві.

Юкнявічене зазначила, що Литва стурбована "ознаками розширення російської активності в Чорноморському регіоні".

Вона нагадала, що в литовському парламенті був ухвалений так званий план щодо України, в якому міститься заклик до західної спільноти допомагати українській стороні політично, фінансово, економічно.

"Ключовий момент плану в тому, що лише незалежна вільна Україна є ключем до європейської безпеки. Західний світ ризикує втратити Україну, якщо залишить її наодинці з Росією. Ситуація з безпекою залишається складною, і ризик ескалації дуже високий", - підкреслила Юкнявічене.

Нагадаємо, що 30 березня генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію використовувати своє значний вплив на бойовиків для повного виконання Мінських угод.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme