У "Л-ДНР" відмовились від допомоги міжнародних організацій у перевірці списків заручників

Терористи "Л-ДНР" відмовилися від залучення Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) або місії ООН з прав людини до верифікації списку осіб, які відмовляються повертатися на непідконтрольні території в рамках обміну заручниками

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Інтерфакс-Україна, про те на засіданні міжпарламентський ради Україна-НАТО в середу в Києві повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську Ірина Геращенко.

"Два місяці в рамках Мінської групи ми шукали компроміс щодо залучення міжнародної структури, яка змогла б верифікувати відмову сотень людей. На жаль ОРДЛО категорично відмовилися від залучення міжнародного комітету Червоного Хреста до питання звільнення заручників ", - сказала вона.

За її словами, був компромісний варіант - залучити в цей процес місію ООН з прав людини, але на останньому засіданні ТКГ в Мінську представники терористів відмовилися і від цього варіанту.

"Було сказано: шукаємо якийсь третій варіант", - повідомила вона.

Геращенко зазначила, що, на думку української сторони, це є затягуванням процесу.

"Ми в пошуках інструментарію, який дозволить звільнити наших заручників", - додала вона.

Нагадаємо, що Геращенко констатує збільшення кількості українських заручників, які опинилися в полоні бойовиків. За її даними за останній місяць більше 10 громадян України поповнили цей список.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme