У Кернеса витратять понад 5 млн грн на зачистку Харкова від бродячих тварин

Департамент житлового господарства Харківської міськради підписав угоду з КП "Центр поводження з тваринами" на здійснення вилову безпритульних тварин

У Кернеса витратять понад 5 млн грн на з…

Як повідомили Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", вартість робіт складе 5,57 млн грн.

"Протягом року планується відловити 7 901 тварину. Якщо, порахувати, то в середньому вартість вилову однієї безпритульної тварини складе 705 гривень. Згідно з ДКТ комунальне підприємство має виловити 4 844 безпритульні собаки, утримувати їх, а потім влаштувати чи провести евтаназію (вартість даної послуги для однієї собаки складає 660 грн). Так само мають виловити, утримувати та влаштувати чи провести евтаназію для 2 957 безпритульних кішок (774 гривні). Ще 100 котів мають виловити та після стерилізації повернути до ареалу перебування або провести евтаназію (846 гривень)", - зазначили в "ХАЦ".

У антикорупційному центрі підкреслили, що угода була укладена без проведення аукціону, у зв'язку з тим, що до цього вже двічі відміняли тендер через відсутність достатньої кількості учасників.

У "ХАЦ" нагадали, що у 2008-2009 роках у Харкові практикувалося повернення тварини на місце вилову після вакцинації і стерилізації. Але з 2010 року у Харкові знову запровадили безповоротний вилов безпритульних собак. Пізніше до такої ж практики прийшли й щодо котів.

У 2009-2012 роках тендери по вилову безпритульних тварин вигравало ТОВ "Чистий дім плюс" (фірма близька до оточення Геннадія Кернеса та Володимира Чумакова) та КП "Харківблагоустрій". З 2013 року ці послуги у Харкові почало надавати КП "Центр поводження з тваринами".

Як повідомляв Depo.Харків, фірма з оточення депутата Кернеса отримає мільйони за заміну пакетів в урнах.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme