У Харкові дитина покалічилися на атракціоні: Суд виправдав бізнесмена

Суд вирішив, що ані бізнесмен, ані оператор атракціону не винні в травмуванні дитини

Як передає Depo.Харків, вирок 27 березня ухвалив Комінтернівський районний суд Харкова.

Підприємець обвинувачувався в тому, що він допустив порушення законодавства при наданні розважальних послуг, внаслідок чого травмувалася дитина. А саме у серпні 2012 року бізнесмен не забезпечив проходження оператором атракціону навчання та перевірки знань з питань охорони праці, надання першої допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварії.

9 серпня 2012 року, незважаючи на порушення вимог, атракціон почав функціонувати. Приблизно о 12:30 під час катання на батуті-гірці хлопчик послизнувся та впав на землю. В результаті він отримав закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку.

Органи досудового слідства кваліфікували дії підприємця за ст. 128 Кримінлаьного кодексу України (Необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Вироком Комінтернівського районного суду Харкова від 21 травня 2014 року чоловіка засудили до двох років обмеження волі з іспитовим строком на два роки.

Ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 6 листопада 2014 року, вирок районного суду був скасований. Також був призначений новий розгляд у суді першої інстанції в іншому складі.

На засіданнях підсудний провину не визнав, оскільки вважає, що у тому, що сталося, винні батьки дитини. Начебто після закінчення часу, хлопчик відмовився виходити з ігрової зони, на зауваження оператора не реагував. Потім він переліз через огорожу атракціону, куди згідно правил залізати не можна, не втримався та впав на землю.

Цю версію підтвердила оператор та свідки.

Мати хлопчика у свою чергу заявила, що в той день дитина самостійно пішла на майданчик, щоб покататися на батуті. Про нещасний випадок жінці повідомили по телефону.

Суд вважає, що оператор не мала проходити навчання, оскільки зазначений батут не є атракціоном підвищеної небезпеки.

Своїм вироком суд виправдав обвинуваченого, залишив без задоволення цивільні позови потерпілої сторони та медзакладу, де хлопчик проходив лікування.

Також скасований арешт майна обвинуваченого – трьох квартир та будинку.

Як повідомляв Depo.Харків, "Харківобленерго" обікрали на велику суму.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme