У Черкасах через бійки перенесли сесію облради

Голова облради Вельбівець переніс засідання на 19 квітня, у відповідь на це громадські активісти заблокували виходи із зали

У Черкасах через бійки перенесли сесію о…

5 квітня на сесії Черкаської обласної ради представники "Нацкорпусу" зійшлися у сутичці із АТОвцями, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Інфоміст.

Конфлікт розпочався із того, що Дмитро Кухарчук вимагав негайного розгляду звернення щодо блокади Донбасу, представники "Нацкорпусу" хотіли вимкнути систему "Рада". Натомість АТОвці не дали цього зробити.

У ситуацію втрутилися правоохоронці, а голова обласної ради Олександр Вельбівець поставив ультиматум представникам громадськості: або вони заспокоюються, або знову роблять перерву у засіданні.

Але сутички не припинилися. У результаті заступника голови обласної ради Вадима Гайовича зіштовхнули із трибуни.

Після штовханини Вельбівець зупинив засідання, воно продовжиться 19 квітня.

Наразі активісти заблокували виходи із зали.

Нагадаємо, що 31 березня сесія Черкаської обласної ради також не відбулася через блокування трибуни.

На порядку денному стояло питання про звернення до президента України, Верховної Ради України та Кабміну щодо блокади Донбасу. На розгляд депутатів запропонували два варіанти - один розробили опозиційні сили, а інший - апарат обласної ради. Після тривалих суперечок жоден із варіантів проголосовано не було.

Після цього близько півсотні осіб заблокували трибуну.

"Або ухвалюємо компромісний варіант, або сьогодні працювати рада не буде", - заявив з трибуни депутат-свободівець Юрій Ботнар.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme