UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп заявив, що хіматака в Сирії стала наслідком "слабкості" Обами по відношенню до Асада

Президент США Дональд Трамп заявив, що адміністрація його попередника Барака Обами не змогла пояснити президенту Сирії Башару Асаду наслідки застосування хімічної зброї

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Washington Post.

"Сьогоднішня хімічна атака в Сирії проти невинних людей, включаючи жінок і дітей, ганебна й не може залишитися без уваги з боку цивілізованого світу. Ця огидна дія режиму Башара Асада є наслідком слабкості та нерішучості попередньої адміністрації президента США", - заявив Трамп.

У той же час, засудивши дії Асада, Дональд Трамп не запропонував ніякого рішення даного питання.

Нагадаємо, що Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що мешканці міста Хан-Шейхун на північному заході провінції Ідліб зазнали хімічної атаки. В результаті загинули щонайменше 58 мирних мешканців, у тому числі 11 дітей.

Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні поклала основну відповідальність за здійснення хімічної атаки на режим президента Сирії Башара Асада.

У свою чергу, сирійські урядові сили і Міністерство оборони РФ заявили про непричетність до використання боєприпасів з отруйними речовинами в місті Хан-Шейхун.

У зв'язку з хімічною атакою 5 квітня відбудеться екстрене засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Використання хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та її знищення від 1993 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme