UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп запросив до себе в гості конгресмена - друга Путіна

Президент США Дональд Трамп запросив на зустріч в Білий дім конгресмена від штату Каліфорнія Дейна Рорабейкера, відомого своєю давньою дружбою з главою російської держави Володимиром Путіним і проросійськими висловлюваннями

Про це повідомило видання Politico, передає Depo.ua з посиланням на DW.com.

Рішення "викликало здивування у Вашингтоні в умовах, коли Трамп" намагається відхреститися від звинувачень у зв'язках його адміністрації з Москвою, відзначає Politico.

За його даними, пропозиція про зустріч послідувала незабаром після виступу члена Палати представників Конгресу США в ефірі телеканалу Fox News, де республіканець продемонстрував активну підтримку курсу, обраного господарем Білого дому. У суботу, 1 квітня, Трамп особисто зв'язався з Рорабейкером і запросив його і членів його сім'ї в свою офіційну резиденцію.

Прес-секретар конгресмена Кен Граббс зазначив, що обговорення політики Вашингтона щодо Росії не заплановано. За словами представника республіканця, дискусія, швидше за все, буде зосереджена на внутрішньополітичних питаннях. При цьому повністю ймовірності того, що пов'язані з Росією теми можуть бути порушені в ході діалогу, Граббс не виключив.

"Хто знає, що може стати предметом обговорення", - зазначив він.

У 2015 році Politico вже писало про те, що Рорабейкер відомий своєю давньою дружбою з Володимиром Путіним і захистом "точки зору" російської влади.

У грудні 2016 року Трамп пропонував республіканцеві зайняти пост першого заступника держсекретаря США, проте політик вирішив відмовитися і залишитися в складі одного з підкомітетів Комітету у закордонних справах Палати представників.

На початку квітня 2017 року Дейн Рорабейкер в бесіді з журналістами звинуватив демократів у Конгресі США в тому, що вони блокують спроби налагодити відносини Вашингтона з Москвою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme