Стали відомі подробиці "шмону" в "Укрнафті"

У Генеральній прокуратурі України підтвердили інформацію про проведення обшуків в центральному офісі ПАТ "Укрнафта"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "112 ua".

Подробиць обшуків у ГПУ не повідомили.

Водночас у прес-службі "Укрнафти" заявляють, що співробітники Генпрокуратури проводять слідчі дії не лише у центральному офісі компанії, але і в його регіональних підрозділах в Бориславі, Прилуках, Полтаві та Охтирці.

За даними компанії, обшуки проводилися на підставі ухвал суду в рамках кримінального провадження щодо проведення нафтових аукціонів протягом 2013-2015 років.

"Це кримінальне провадження зареєстровано 29 грудня 2016 року. Однак з моменту початку досудового розслідування не проводилося жодних слідчих дій – Генеральна прокуратура України жодного разу не зверталася до компанії навіть із запитом про надання інформації або документів", – розповіли у прес-службі.

У компанії заявляють, що вони відкриті до співпраці і сприяння, однак обшуки і постійні перевірки не сприяють продуктивній роботі підприємства.

Нагадаємо, сьогодні нардеп від фракції "Самопоміч" Вікторія Войціцька повідомила, що НАБУ проводить обшуки в офісі "Укрнафти". Проте в самій компанії заявили, що обшуки проводить ГПУ.

Зазначимо, що 1 лютого працівники НАБУ провели 16 обшуків в офісах "Укрнафти" у різних містах України в рамках розслідування розтрати майна компанії.

У НАБУ вважають, що "Укрнафта" за заниженою вартістю продавала нафту та інші матеріали низці компаній за результатами аукціонів, проведених без забезпечення справедливої конкуренції. Надалі з покупцями були укладені додаткові угоди про відтермінування оплати за поставлену нафту на кілька років.

Зазначимо також, що у вересні 2016 року НАБУ почало розслідування за фактом формування дебіторської заборгованості "Укрнафти" у розмірі 7,745 млрд грн за договорами на продаж сирої нафти, укладеним за результатами аукціонів протягом березня-жовтня 2015 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme