UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шепетівчани переймали норвежський досвід з децентралізації

Представники тергромади переймалися підвищенням ефективності діяльності в сферах економіки та фінансів

Шепетівчани переймали норвежський досвід…

Як впровадити норвезький досвід з децентралізації в Україні - обговорювали на початковій конфереції робочих груп з підвищення ефективності діяльності в сферах економіки та фінансів за участі шепетівчан, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт мерії.

В рамках проекту "Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні", що реалізує Норвезька асоціація місцевих і регіональних влад та Норвезький інститут міських і регіональних досліджень за фінансової підтримки МЗС Норвегії, відбулася зустріч, до якої долучилися Шепетівський міський голова Михайло Полодюк та начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь.

У конференції взяли участь понад 130 представників органів місцевого самоврядування з 44 українскьких громад.

"Співраця з нашими колегами з Норвегії є досить успішною. Ми одночасно почали реформу місцевого самоврядування. У Норвегії поки що триває процес добровільного об'єднання територіальних громад. Основна мета не зекономити, а створити такі структури, які б могли економічно подбати про розвиток держави. Є спільне, що об'єднує - це проведення децентралізаційної реформи. У Новегії є цікаве ноу-хау - формування мережі ефективності. У нас буде сформовано чотири групи ефективності", - зазначив Мирослав Пітцик. Він подякував норвезьким колегам, які не тільки поділилися філософією, методологією проекту, але й надали фінансову підтримку. "Завдяки цьому ми зможемо адаптувати норвезький досвід в українських містах", - підкреслив виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

"Норвегія підтримала український вибір. Революція Гідності - початковий пункт налагодження глибокої та інтенсивної співпраці наших країн", - зазначив ПосолНорвегії в Україні Уле Т. Хорпестад.

Він запевнив, що Норвегія продовжуватиме підтримку України у проведенні реформ. Зокрема, за такими напрямами - верховенство права, ефективне використання енергії, економічні реформи, гуманітарна допомога, особливо на сході України.

"Проект "Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні" ми підтримуємо протягом двох років. Процес децентралізації є важливим в Україні. Мета цього проекту - підтримка громад на місцях задля покращення інфраструктури, ефективності фінансування громад, у тому числі тих, які розташовані у сільській місцевості", - наголосив Уле Т. Хорпестад.

Він висловив позитивне враження від співпраці Асоціації міст України з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень.

Наприкінці міський голова Михайло Полодюк підписав Меморандум про готовність долучитися до роботи в групі підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування.

Читайте також: У Шепетівці презентували електронну платформу для впровадження бюджету участі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme