UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Російський письменник з повітря знімав іспанський військовий об'єкт. Поліція відібрала дрон

Іспанська поліція забрала дрон у російського письменника-фантаста Леоніда Каганова, коли він проводив зйомку знаменитого Алькасара в Толедо, який знаходиться в підпорядкуванні міністерства оборони Іспанії

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Леонід Каганов і його друг Олександр Кириченко приїхали в Мадрид для участі в конференції Intel Solutions Summit. Кілька днів тому вони вирушили в місто Толедо, розташоване в 70 кілометрах від іспанської столиці, де вирішили з повітря зняти відео стародавньої фортеці. У цей момент до них підійшли представники сил правопорядку і забрали дрон. З'ясувалося, що старовинна фортеця Алькасар, де розташовані бібліотека та військово-історичний музей, знаходиться у підпорядкуванні Міноборони і вважається військовим об'єктом.

Каганов і Кириченко спробували "пояснити, що вони просто туристи, які приїхали на кілька днів в Іспанію, над людьми і аеропортами не літали, військові об'єкти не знімали, а просто цікавилися старовинними красотами". На наступний день вони написали пояснювальну записку в представництві уряду Іспанії в автономному співтоваристві Кастилія-Ла-Манча, звідки їх відправили в поліцію. "У листі пояснили приблизно так: я, письменник-фантаст, широко відомий за межами Іспанії через своє непристойне для іспанців прізвище, задумую новелу про стару Іспанію: про генерала Хосе і його сина Луїса і облозі замку Алькасар з втручанням інопланетян (зверху). Щоб набратися вражень, я умовив свого друга Сашу Кириченко подивитися на замок Алькасар зверху з дрона. Про зміни правил польоту після 2015 року ми не знали", - розповів Каганов.

Офіцер поліції, який прийняв заяву, пояснив, що туристи порушили закон, оскільки у них немає права на управління літальним апаратом, а також дозволу на польоти над містом. За його словами, мова йде про "адміністративну процедуру", до суду справу не направлять, нею буде займатися представництво уряду Іспанії в автономному співтоваристві Кастилія-Ла-Манча, яке і повинно вирішити, чи повертати дрон. Займе це від декількох тижнів до декількох місяців. Іспанські закони забороняють запускати дрони в містах без спеціального дозволу, крім того, необхідна ліцензія пілота (будь-якого виду літального апарату).

Нагадаємо, що в Нідерландах дрони не просто літають, а й виконують суспільно важливу функцію – слідкують за появою на вулицях собачого лайна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme